Reiseblogg fra Travellerspoint

Den siste tiden!

Cabo Blanco, playa del coco, San Jose, Manuel Antonio, Uvita og Jaco.

semi-overcast 34 °C

So little time, so mach to do! Dagene går i et her og det er helt umulig og ha tid til å blogge. Etter jeg sist blogget har det jo skjedd en hel del. Jeg var for eksempel dødssyk tre dager i Cabo Blanco. Infeksjon i magen som gjorde at jeg ikke klarte og spise eller drikke på tre dager som igjen gjorde at jeg ble ekstremt dehydrert. Men kom meg til slutt til legen som var et stykke unna, spiste 4-5 brett med tabletter de neste 3 dagene og vips så var jeg frisk igjen. Og ja, jeg fikk spørsmål av legen om jeg ville ha en smertestillende sprøyte, og det ville jeg jo, i og med at jeg så vidt klarte og gå. Men jeg er ikke helt sikker hva den sprøyta egentlig var fordi jeg kjente aldri noe forskjell. Jaja.
Det var ikke mange igjen i Cabo Blanco så det begynte og bli litt kjedelig. Men meg og Jaci, en jente fra Tyskland, dro en del inn til Montezuma og var der i litt sivilisasjon istede. Torsdag 24.mars tror jeg, dro jeg fra Cabo Blanco. Smart som jeg er hadde jeg selvfølgelig pakket i koffert. Og det er ikke akkurat asfalt veier der. I en halvtime måtte jeg gå og dra på en 30 kg koffert, en sekk og en veske i ca 30 grader og stekende sol, får så og komme fram til bussholdeplassen og finne ut at nei, det er ingen buss i dag! Aaah, Costa Rica sier jeg bare. Her vet man aldri. Så da var det bare og stå og se helt hjelpesløs ut helt til det kom et gammelt snilt ektepar fra Amerika og plukket meg opp og kjørte meg til bussplassen i Montezuma! Langs veien stoppet vi også og tok bilder som jeg får legge ut en annen gang.
Dro til Puntarenas og møtte Mona. Sov på hotell der en natt, for så og sette seg på en buss til Liberia neste dag. Visste ikke helt hvor vi skulle, så når vi kom til Liberia bare satte vi oss inn på den bussen som sto ved siden av igjen. (Liberia er bare en kjedelig by, tror jeg) I hvert fall så havna vi i Playa del Coco, som var blinkskudd. Tilbringte helgen der på stranda for det meste. Dro til Playa Hermosa den ene dagen og Playa Orovita? den andre dagen sammen med noen Ticos som kunne vise oss noen fine plasser. Mandag formiddag dro vi derfra igjen. Jeg til San Jose, Mona til Puntarenas. På Costa Rica backpackers, hotellet i San Jose, var det som vanlig mange kjentfolk. Så da ble det en tur ut i San Jose den kvelden. Og ja, Linn fikk besøk av kjæresten sin og venninna, og de hadde med norskt smågodt og melkesjokolade!!!! Vi hadde samling rundt smågodtet en stund da ja ;)
Tirsdag 29.mars kom mamma! Hun kom sent på kvelden så tidligere på dagen hang jeg bare rundt i San Jose og var med noen ticos jeg kjenner fra Cabo Blanco. Det var også Costa Rica-Argentina denne kvelden som ikke var noe særlig suksess for noen av lagene. Men mamma kom og det var veldig koselig å se hun igjen! Hun var trøtt etter hele reisen så det ble fort kvelden.
Onsdag tok vi bussen ned til Manuel Antonio. Min andre gang der! Mamma syns jo selvfølgelig det var utrolig fint der og det er det jo også! Vi lå på stranda litt når vi kom dit og spiste på kvelden på el avion. Etterpå satt vi i baren på et hostel og tok en øl da det kom noen ticos og to norske jenter fra Tønsberg og lurte på om vi ville bli med ut på et utested en tur siden det var ladies night der. Så det gjorde vi, heiv oss bak på planet på en pickup og dro! Der var det salsa dansing og diverse, men vi var litt trøtte og slitne og ikke helt klare for dans, så det ble ikke mye dansing.
Neste dag våknet jeg opp og verket så sykt under armen. Så ser jeg at jeg har den store klumpen under armen!!! Kreft!! Neida, men gjorde vondt og bevege armen så dro på apoteket og spurte og da fikk jeg beskjed om og dra til legen. Så jeg tok bussen til legen i byen ved siden av. Og mamma stakkar måtte dra i nasjonal parken alene. Legen klemte og kjente og sa det var en infeksjon så igjen var det ny antibiotika kur. Tok bussen tilbake og sov noen timer før det var middag og deretter senga igjen.
Hadde hørt fra noen at playa Uvita var et fint sted å dra, så da dro vi. To timer med buss nedover. Får så og komme til et nesten enda mer øde sted en Cabo Blanco!!! Men det var litt kult og, vi sov i en trehytte, uten vegger eller noe, tak og gulv og myggnetting! Dro i nasjonal parken der og lå på stranda. Når det var lav vann var den forma som en hval hale eller hva det heter, så det var ganske stilig. Selv om det var øde der var det veldig fint. Nydelig strand og natur! Å på kvelden skulle vi få oss litt av en festlig og irriterende opplevelse. For vi måtte sykle en halvtime for og komme til en liten øde restaurant, men med veldig god mat! Så når vi sykla åpna himmelen seg og vi ble gjennom våte. Selvfølgelig hadde det ikke regna akkurat der restauranten var så vi fikk en del rare blikk da vi kom til restauranten gjennomvåte. Fikk tørka de to timene vi satt der. Når vi skulle hjem igjen begynte det selvfølgelig og regne igjen, og det var veldig mørkt, så regner det litt mer her enn det gjør i Norge også når det først regner. Så vi klarte og sykle oss vill. Til slutt måtte jeg inn på en pub vi fant ute i ødemarka og spørre om veien. Og han hadde ikke hørt om hostelet vårt engang!!! Men så ringte han en venn så fikk vi forklart veien allikevel. Det tok bare 1 time og 20 min og sykle hjem igjen…. Kan tru vi dro derfra tidlig neste dag! Vi tok bussen til Jaco, og derfra var det igjen meningen at vi skulle ta taxi båten over til Montezuma, som jeg allerede har vært 1 million ganger.. Men vi kom såpass sent til Jaco at det ble det ikke noe av. Så vi fant et hostel der istede. Og på kvelden dro vi ut og spiste med Tone, som jeg kjenner fra de første dagene i San Jose. Senere på kvelden dro jeg også ut med hun og en gjeng andre som var her. Det ble en veldig festlig kveld og jeg begynte og like Jaco godt!

Neste dag når vi våknet var meningen og dra ned til Puntarenas, der hvor jeg skulle begynne og jobbe i Marine park. Men jeg ville ikke dra fra Jaco, så spurte derfor mamma om vi ikke kunne bli en natt til, så jeg kunne ringe organisasjonen neste dag og høre om jeg ikke kunne flytte til Jaco istede og starte og jobbe på barneskolen. Så det gjorde jeg, og det fikk jeg! J Så mamma dro da dagen etter til Montezuma alene, mens jeg måtte vente på å få en vertsfamilie osv. Det fikk jeg på ettermiddagen, og det var samme vertsfamilie som Tone har! Så det var jo veldig kjekt! Flyttet inn der på ettermiddagen på mandag. Veldig koselig, fint bad!!! Endelig et fint bad! Så har de tre skjønne barn og to søte små hunder! Veldig koselig familie, og siden meg og Tone bor her, og har hvert vårt rom, og huset bare har tre rom, bor de mor, far og tre barn på et rom.. I går var jeg i møte på skolen, snakket spansk med rektoren der, ikke veldig lett, men det går akkurat. Så dro jeg til San Jose, møtte Kati som jeg jobbet med i Cabo Blanco og vi hang rundt i San Jose. Jeg shoppa, og fikk endelig kjøpt de skoa jeg har drømt om i to mnd siden jeg så de første dagen i San Jose!! Meningen med å dra til San Jose var for og hente kofferten min, og det fikk jeg gjort, så nå har jeg klær igjen J
I dag begynte jeg på jobb på skolen kl 7!! Det er så sykt tidlig. De begynner på skolen 7 her, til 12, eller fra 12 til 5. Og jeg kan velge når jeg vil jobbe, hvem dager osv. Men det var veldig gøy, jeg følger engelsk lærerene og hjelper de. Og herregud, her er det ikke mye disiplin, ingenting faktisk. Alle klassene vi har hatt i dag har hatt eksamen. Og det var reine barnediskoteket. Ingen hører på lærerne her. Men de fikk hvertfall fullført eksamen, det var 5.klasse jeg var med, og hvis de i Norge skulle hatt den engelsken de hadde i dag hadde vel det vært rundt 2.klassinger i Norge. Måtte hjelpe en nydelig jente masse, så når vi var ferdig med prøva kom hun bort og sa tusen takk for hjelpa og ga meg en stor klem! De er så skjønne! J Så jeg er veldig glad for at jeg dro hit, at jeg bor her jeg bor og jobber der jeg jobber J
Og en annen ting. I dag skulle jeg ta bussen til Monteverde for og møte mamma som tok bussen fra Montezuma dit tidligere i dag. Men trur du ikke jeg klarte og stå på feil side av veien!!! Så nå ligger jeg i senga og skriver istede, og må ta bussen opp imorra tidlig istede. Aaah, mañana, mañana!!!

Skrevet av stinefp 13:54 Arkivert i Costa Rica

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint